Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

SABOs webbplats prisad

Anna-Carin Carnebro, webbansvarig på SABO

Anna-Carin Carnebro, webbansvarig på SABO

SABOs nya hemsida har vunnit första pris i kategorin organisationer i IDGs webbtävling Topp100.

- Vi är oerhört stolta över priset! Motiveringen bekräftar det vi ville uppnå: en sajt som är relevant och tydligt visar vad SABO erbjuder och tycker. Fokus för oss har varit att ta fram en modern, användarfokuserad webbplats samtidigt som det ska vara enkelt att navigera och hitta på för flera målgrupper, säger Anna-Carin Carnebro, webbansvarig på SABO, som lett projektet med den nya webben.

Motivering:
”Vinnare: SABO
När SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, lanserade en helt ny sajt under 2017 hade man två huvudmål: att tydligt visa upp vad organisationen står för och samtidigt erbjuda bättre service till besökaren. Trots ett omfångsrikt innehåll med avdelningar för bland annat utbildningar och webbshop har man lyckats skapa en modern, responsiv sajt som besökaren snabbt upplever som logiskt uppbyggd.

SABO är moderorganisation till 300 allmännyttiga, svenska bostadsföretag som äger över 800 000 bostäder i Sverige. Många organisationer av denna storlek har ett överflöd av information som man gärna vill visa upp på sajten, men SABO har vågat välja bort. När man tog fram den nya sajten gick man från totalt 14 000 webbsidor till lite över 2 000. Dessutom möts inloggade användare av personaliserat innehåll, så att sajtens innehåll ska kännas mer relevant.”

-SABO