Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Klart med havsnära radhus på Lövudden

Tomtkarta för Strandängsvägen på Lövudden

Tomtkarta för Strandängsvägen på Lövudden

Nu är det klart att det blir radhus på Strandängsvägen på Lövudden i Härnösand.

Kommunstyrelsen har fattat beslut om att godkänna ett markanvisningsavtal som ger företaget Framfast Projektutveckling AB möjlighet att bygga havsnära radhus som säljs som bostadsrätter.

– Lövudden är en fantastisk plats och med bara cirka 100 meter till havet är det något väldigt unikt med projektet, säger Sebastian Stehlin på Framfast Projektutveckling AB. Vi planerar enplansradhus på cirka 100 kvadratmeter i bostadsrättsform. Inom kort hoppas vi kunna presentera skisser över projektet och information om pris och månadsavgifter. Målet är att inom två månader kunna starta försäljningen tillsammans med en lokal mäklare.

Just radhus är efterfrågade på bostadsmarknaden.

– Vi vill erbjuda bostäder i en attraktiv boendemiljö och det gör vi verkligen i och med den här satsningen, säger Uno Jonsson, tillväxtchef på Härnösands kommun. Radhus i havsnära områden är inte vanligt på marknaden. Dessutom med närhet till centrum och bra pendlingsmöjlighetet till Sundsvall. Det känns mycket bra att vi hittat en entreprenör som vill satsa och bygga i Härnösand.

På Lövudden finns också villatomter till salu. Försäljningen av dessa sköter Mäklarhuset i Härnösand.

Tomterna för radhus på Lövudden lades ut till försäljning till högstbjudande. Framfast Projektutveckling AB vann budgivningen och fick köpa de tio tomterna för 1,5 miljoner kronor.

-Härnösands kommun