Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Stångåstaden fortsätter bygga i Ebbepark

Under våren flyttar hyresgäster in i kvarteret Lugnet i Ebbepark i Linköping. Samtidigt planerar Stångåstaden att börja bygga 111 nya hyresrätter och fem lokaler i kvarteret Dynamiken på andra sidan Ebbepark.

Intresset för att bygga bostäderna har varit stort och i december skrev Stångåstaden kontrakt med NCC som totalentreprenör för bostäder i kv Dynamiken.

Området Ebbepark består av fyra kvarter. I kvarteren Lugnet och Verkstan är det redan full aktivitet och nu börjar det även hända saker i kvarteret Dynamiken.

-          Kvarteret Dynamiken kommer att göra skäl för sitt namn och blir en häftig mix av bostäder och verksamhet. Här är tanken att det ska sjuda av aktivitet dygnet runt. Vi ser att intresset för att bo i Ebbepark är stort och det känns bra att vara i startgroparna för att börja bygga fler bostäder. Det känns även positivt att det varit ett stort intresse bland entreprenörer att vara med oss och bygga nästa kvarter i Ebbepark, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

I den första byggetappen bygger Stångåstaden 111 lägenheter, framför allt lite mindre lägenheter. Lite längre fram testas även koncept som ”Bokal” där hyresgästen hyr en bostad och verksamhetslokal i ett och samma kontrakt och en entreprenörsvåning som blir ett kollektivt boende för unga entreprenörer.

-          Det känns mycket positivt att vi har tecknat ett avtal med Stångåstaden om att fortsätta utveckla stadsdelen Ebbepark. Att Stångåstaden väljer att starta ett större nyproduktionsprojekt i dessa tider är självklart mycket glädjande och viktigt bidrag till att hålla igång samhällsekonomin och säkra arbetstillfällen, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building Sweden.

-Stångåstaden