Bevakat byggbranschen sedan 1994

reportage

Fastighet El inom Elektroskandia

Hedvig Newman, KAM, Mattias Svensson, Segmentschef och Alexander Lindblom, KAM.

Hedvig Newman, KAM, Mattias Svensson, Segmentschef och Alexander Lindblom, KAM.

Fastighet El är en ny organisation inom Elektroskandia sedan förra året.

Tidigare gjordes arbetet av Cylinda Bygg & Fastighet, men nu har man valt att lyfta ut elmateriel för att få ett bättre fokus på detta område samtidigt som Cylinda kan specialisera sig till hundra procent på vitvaror.

Mattias Svensson, Segmentschef Fastighet El intervjuas om den nya organisationen.

Berätta lite om organisationen. 
- Organisationen består av mig samt två Key Account managers som har ansvar för våra centrala avtal. Dessutom har vi lokala utesäljare och tekniska innesäljare på alla regioner i Sverige, för lokal bearbetning när det gäller fastighet.

Vilka är era målgrupper?
- Kunderna är privata och kommunala bostadsbolag, kommersiella fastighetsägare, stat, kommun och regioner samt facility management-företag.

Några speciella fokusområden?
- Inom fastighet är det mycket teknisk försäljning och de tre stora områdena som växer nu är säkerhet, bland annat kameraövervakning, e-mobility samt belysning. Vi besitter stor kunskap inom områdena och kan erbjuda kunderna hjälp att identifiera deras behov och komma med lösningar.

Varför ska kunderna välja Elektroskandia?
- Vi kan erbjuda rätt utbud av produkter, är bra på att leverera, har butiker på strategiska platser och stor kompetens inom organisationen. Dessutom har vi ett aktivt hållbarhetsarbete, såväl när det gäller produkter som leveranser. Att kunna visa på hållbara lösningar är något som allt fler kunder efterfrågar.

Hur är marknaden?
- Vi växer stadigt och ser en stor potential inom fastighetsmarknaden. Kunderna blir allt mer teknikintresserade och man vill samarbeta med trygga partners med rätt kunskaper.

Vad händer framöver?
- Vi fortsätter bearbeta marknaden utifrån den nya konstellationen och ser även över möjligheterna att kunna tillsätta ytterligare en KAM framöver, för att kunna bygga teamet med olika specialistkompetenser.-Elektroskandia